Om Oss

HÄSTREHAB BY SKÖNABÄCK SWEDEN

 

- öppnade i maj 2017 och är ett av södra Sveriges största rehabcenter för häst. Här behandlas och tränas din häst efter dina önskemål och behov, av vår erfarna och professionella personal. Vi erbjuder skritt- och vattenband, Therapeutic Spa, vibrationsgolv och solarium. 

Hit välkomnas alla discipliner så som hoppning, dressyr, western, trav, galopp, islandshästar och ponnys etc.

Vårt rehabcenter passar såväl tävlingshästar som hobbyhästar och erbjuder uppstallning, dagsbehandling eller klippkort. 


Sedan den 1/9 2019 driver Lisa Svedberg HästRehab by Skönabäck Sweden, och här kommer en närmare presentation av henne: 


Vem är Lisa Svedberg?


"Jag har jobbat med hästar på professionell nivå i ca 20 år, det har blivit en livsstil, något jag delvis sysslar med även på fritiden. När jag inte håller på med hästar så reser jag gärna, äter god mat och hittar på kul aktiviteter tillsammans med familjen. Jag bor med man och två barn i en villa i Blentarp. Jag är uppväxt med hopphästar men har sedan ca 5 år tillbaka breddat mitt intresse för hästars skador och träningsbehov inom olika genrer såsom trav, galopp och dressyr för att nämna några. 2017 fick jag vara med och starta upp Skönabäcks hästrehab från grunden och det var fantastiskt kul! Därför är det nu extra roligt att få chansen att driva och utveckla den verksamheten vidare med en stor variation av kunder. Jag äger och driver ML Svedhorse Group AB, ett företag som utbildar och handlar med hästar och som sedan september 2019 också ansvarar för att driva HästRehab by Skönabäck Sweden.

Skönabäck HästRehab är en fin och modern anläggning med den bästa tekniska utrustningen för rehabilitering och/eller träning av hästar i alla genrer. Här har vi fokus på hästens utveckling och välmående, till detta arbete finns ett omfattande nätverk av veterinärer som har olika expertis inom olika skadeområden. Varje häst är unik och kräver sin individuella träningsplan för att utvecklas på bästa sätt. På Skönabäck HästRehab har vi kunskapen att göra dessa bedömningar tillsammans med specialister och hästägare.

Skönabäck HästRehab har återkommande kunder inom trav-, galopp-, hoppning- och dressyr som kunnat nå nya toppresultat med sina hästar efter kontinuerlig träning på Skönabäcks Rehab.


På Skönabäck finns en stor samling professionella hästföretagare, alla med samma mål om att prestera på högsta nivå. Den glädje, kunskap och framåtanda som finns på anläggningen smittar såklart av sig, även till Skönabäck HästRehab. Här tränas och rehabiliteras dagens och morgondagens stjärnor och ögonstenar. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller fundering gällande Skönabäck HästRehab.


Vi kan träning och rehabilitering av hästar, - prova du också och bli en vinnare, oavsett vilka mål du har med din häst!"

Oss möter du när du besöker HästRehab

Skönabäck:


Driftsanvarig Lisa Svedberg

och medhjälpare Sara Wictor.

På gården träffar du även Thomas, Therése,

Cecilia, Nils (samt ej på bild Jessica & Larissa)

 Våra kunder säger:

 

Jag kommer gärna till HästRehab på Skönabäck. Personalen är mycket proffsig och mina hästar har höjt sin kapacitet avsevärt sedan vi började använda Rehab. Det är ett fantastiskt komplement till den vanliga träningen.                                                                                                    - Conrad Lugauer, travtränare

 

Jag kan varmt rekommendera Skönabäcks HästRehab. Här erbjuds bland annat vattenbandsträning, som minskar belastningen på senor, ligament, ben och leder. Samtidigt förbättras styrka och rörlighet i ryggen.

                                       - Nathalie Purgleitner, leg.vet. Hästveterinär Skåne


Jag har varit på Skönabäck i över 10 år med mina hästar, en toppklassig anläggning. Nu med nya HästRehab är jag ännu mer tacksam och stolt över att vara här med min verksamhet.

                                            - Ann-Sofie Oscarsson-Hellsing, hoppryttare/A-tränare

Våra samarbetspartners

 

Vår maskinpark kommer från Horse Gym 2000 i Tyskland, världens största leverantör av maskiner för träning och rehabiltering av häst. Deras maskiner kan man hitta på alla kontinenter. På HästRehab använder vi foder från Lympos och genom Wasa Kredit erbjuds du som privatkund räntefri avbetalning och hjälp med finansieringsplan. Klicka på loggorna nedan, så får du mer info eller kontakta oss, så svarar vi på dina frågor!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera